Personel Yükseltici , Manlift

Personel yükseltici,  makaslı platform sayesinde personellerin belirli yüksekliğe çıkmasını sağlayan araçlardır. Manlift ehliyeti olarak da bilinir.

Personel, Yük yükseltici özelliklerine bağlı olarak 8 – 22 metre yüksekliğe çıkabilmektedir. Manlift sayesinde personel ve elemanlarınız belirli yüksekliğe rahatlıkla ve güvenle çıkabilir işlerini kolayca yapabilirler.

    Platform boyutları 3m ila 5m arasında değişir ve uzama kısalma özelliğine sahip olan platformlar mevcuttur. Genişlikleri ise 1-1.5m arasında değişkenlik gösterebilir.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilen kurumlarca verilen operatör belgesi tüm iş yerlerinde geçerli olup, Nüfus Müdürlüğü'nden ehliyete işletilebilir.

Dolayısıyla “Personel Yükseltici” kullanımında İş makinası personeli yükseltici ehliyeti, manlift operatör belgesi alınması zorunludur.

Trafik kodu : 105,67

Personel yükseltici  belgesine başvuru şartları:

18 Yaşını bitirip 19 dan gün almanız gerekir.

Personel yükseltici  belgesinin süresi yoktur, diploma gibidir, İstediğiniz zaman ehliyete işletebilirsiniz.

Personel yükseltici  Ehliyeti İçin Gerekli Olan Evraklar:

  • 2 adet resim,
  • Diploma, (E devletten) (En az ilkokul 4 sınıfı mezun veya 2.Kademe Okur-Yazar Belgesi)
  • Sabıka kaydı (E-devlet şifrenizle çıktı alabilirsiniz)
  • Sağlık Raporu (Aile hekimi veya kurum doktorunuzdan alabilirsiniz.)

Personel yükseltici  operatör belgesi alım süreci;

Kişiler veya kurumlar Milli Eğitim Bakanlığınca onay verilmiş İş makinesi Operatör belgesi veren yetkili  Çetinler İş Makineleri Kursu ve kurumlara müracaat ederler. Kurs dönemleri Her ay başında başlar Her ayın 15 inde biter.

Alınan döneme denk gelen kursun size bildireceği sınava girerler. Kayıttan sınava kadar olan süreçte kursiyer kurstan teorik ve pratik eğitimini tamamlar.
Personeli yükseltici  sınavını kursun bulunduğu ilçede bulunan İlçe Milli eğitimin görev verdiği teknik öğretmenler tarafından, önce 25  soruluk test sınavı, hemen sonuçlar okunarak , test sınavını geçen kursiyerler ile kursun iş makinelerinin olduğu sahaya gidilerek uygulama sınavı yapılır. Başka iş makinesinden bu belgeye sahip olanlar tekrardan test sınavına girmezler, muaftırlar. Sadece alacakları iş makinesinden uygulama sınavına girerler.

Sınavdan sonra en geç bir hafta içinde belgeniz hazır olur. Sınavı geçen kursiyerler E-devletten belgelerini görebilirler. İşverenler operatör belgesinin aslını görmek istiyorlar. Belgeyi kaybedenler, aldıkları kursu arayıp zayii belgesi talep edebilirler. 2010 yılı haziran ayından itibaren belgeler E-devlette görünmektedir. Görünmeyen belgeler aldığınız kurum ve  İlçe Milli eğitim vasıtası ile E-devlete işlenmektedir.