Beko Loder Ehliyeti

Beko loder ya da kazıcı yükleyici, traktör gövdesi üzerinde önünde kova ve arka tarafında küçük bir kazıcı ile donatılmış bir iş makinasıdır.

Bekoloder lerin normal yükleyicilerden farkı kazma yeteneğini olmasıdır. Hendek kazıları, kanal kazma, yapı temellerinde kullanılır. Kırıcı aparatı takıldığında kırma işlemi yapabilen, traktör tipi yükleyicilerdir.

İş Müfettişleri  ve İş Güvenliği uzmanları ve işyeri denetimlerinde kullanılan iş makinesi için operatör Belgesi talep etmektedirler. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işverenler çalışanlarına yaptıkları işlerle ilgili eğitim vermek zorundadır. Mesleki eğitimi olmayan çalışanın uğradığı kazalarda çalışanına eğitim vermeyen kurumlar asli kusurlu sayılmaktadır

Bu belge ile trafiğe kapalı alanda kullanabilirsiniz. Trafiğe çıkacak iseniz en yakın nüfus müdürlüğünden ehliyet için randevu alarak G ehliyet, G sınıfı sürücü belgesi olarak trafik kodu verilerek işletilir. G sınıfı harcı her yıl değişmektedir.

G Sınıfı –Beko-Loder Ehliyet Belgesi; Beko Loder iş makinasını aracını kullanacaklara verilir.

Kazıcı Yükleyici Beko Loder için Ehliyet Kodu: 105.02

Çalışan kişiler arasında kepçe ehliyeti,  olarak ismi geçer.

Beko Loder – Kazıcı yükleyici belgesine başvuru şartları:

18 Yaşını bitirip 19 dan gün almanız gerekir. Başka ehliyetinizin olması gerekemez, Trafiğe çıkarsanız ehliyetiniz varsa işletilir.

Operatör belgesinin süresi yoktur, diploma gibidir, İstediğiniz zaman ehliyete işletebilirsiniz.

 

Beko Loder Ehliyeti İçin Gerekli Olan Evraklar:

  • 2 adet resim,
  • Diploma, (E devletten) (En az ilkokul 4 sınıfı mezun veya 2.Kademe Okur-Yazar Belgesi)
  • Sabıka kaydı (E-devlet şifrenizle çıktı alabilirsiniz)
  • Sağlık Raporu (Aile hekimi veya kurum doktorunuzdan alabilirsiniz.)


    Beko Loder belgesi Alım Süreci,

Kişiler veya kurumlar Milli Eğitim Bakanlığınca onay verilmiş İş makinesi Operatör belgesi veren yetkili kurumlara müracaat ederler. Kurs dönemleri Her ay başında başlar Her ayın 15 inde biter.

Alınan döneme denk gelen kursun size bildireceği sınava girerler. Kayıttan sınava kadar olan süreçte kursiyer kurstan teorik ve pratik eğitimini tamamlar.

Beko loder sınavını kursun bulunduğu ilçede bulunan İlçe Milli eğitimin görev verdiği teknik öğretmenler tarafından, önce 25  soruluk test sınavı, hemen sonuçlar okunarak , test sınavını geçen kursiyerler ile kursun iş makinelerinin olduğu sahaya gidilerek uygulama sınavı yapılır.

Sınavdan sonra en geç bir hafta içinde belgeniz hazır olur. Sınavı geçen kursiyerler E-devletten belgelerini görebilirler. İşverenler operatör belgesinin aslını görmek istiyorlar. Belgeyi kaybedenler, aldıkları kursu arayıp zayii belgesi talep edebilirler. 2010 yılı haziran ayından itibaren belgeler E-devlette görünmektedir. Görünmeyen belgeler aldığınız kurum ve  İlçe Milli eğitim vasıtası ile E-devlete işlenmektedir.

Kursumuzda verilen diğer iş makineleri belgeleri,

Kırma ehliyeti ,  beko loder belgesi, loder ehliyeti, dozer belgesi,  eskavatör belgesi, forklift belgesi, manlift, etp ehliyet, kule vinç, hiyap ehliyet, araç kurtarma belgesi, kırma makineleri, golf araç ehliyeti, kaya kamyonu, kaya hafriyat kamyonu, yüzer vinç, yüzer eskavatör ehliyeti, skrayper, kompaktör belgesi,  beton püskürtme, zemin süpürme ehliyeti, yol süpürme makinası belgesi….